Ingrediënten
1 maïskip van ca. 1200 gram
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
peper/zout, boter
1 dl bouillon
1 dl witte wijn
Bereiding
Verwarm de over voor op 175 graden. Snijd de uien in ringen en plet de knoflook. Vul vervolgens de buikholte van de kop met de ui, knoflook en rozemarijn en bestrooi de kip met zout en peper. Verwarm wat roomboter in een braadpan en braad hierin de kip rondom bruin. Doe hem daarna in de ovenschaal en plaats hem in de oven. Braad hem in 50 minuten gaar, terwijl u hem om de 10 minuten bedruipt met het braadvet uit de ovenschaal. Wanneer de kip gaar is haalt u hem uit de ovenschaal en blust u het resterende braadvet af met 1 dl bouillon en 1 dl witte wijn. Laat dat 2 minuten zacht koken. Deze jus serveert u apart bij. Smullen maar!