Ingrediënten – 4 personen
4 tamme konijnenbouten
1/2 tl peper
1 tl zout
1 el bloem
2 el boter
3 dl wildfond
1 el rode wijnazijn
1 el grove mosterd
1 flesje kriekbier
1 tl thijm
1 tl salie
2 kruidnagels
2 laurierbladeren
2 tl tomatenpuree
1 ui (fijngesneden)
2 el prei (fijngesneden)
2 tl suiker
2 pot kersen op siroop
Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze mooi rondom aan in een braadpan en haal ze er vervolgens uit. Bak vervolgens de ui, tijm, salie, kruidnagel en laurierbladeren aan in de pan. Voeg de tomatenpuree, de wildfond, het kriekbier en de azijn toe en breng het geheel aan de kook. Doe de konijnenbouten terug in de pan en laat ze 35 minuten sudderen. Voeg dan de kersen met hun sap toe en laat het nog 15 minuten rustig doorkoken. Vlak voor het opdienen, ongeveer 5 minuten, strooit u de prei door de saus. Smakelijk!