Ingrediënten – 4 personen
1 tam konijn
100 gram boter
1 pond pruimedanten
3 eetlepels cranberries
zout en peper
Voor de marinade:
1 middelgrote winterpeen of 5 worteltjes
1 ui
4 sjalotjes
handje peterselie en selderij
2 kruidnagelen
5 gekneusde peperkorrels
1 laurierblad
wat tijm en marjolein
6 koppen droge rode wijn
1½ kop azijn
1 kop olijfolie
Bereiding
Snipper de voor de marinade genoemde groenten fijn en leg ze als een bedje in een diepe schaal, samen met de kruiden en specerijen. Leg het konijn hierop en begiet het met de wijn, azijn en olijfolie. Laat op een koele plaats 24 uur marineren. Keer het enkele malen. Zet de pruimedanten in de week. Haal het konijn na die 24 uur uit de marinade, droog het af met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Laat het in hete boter rondom bruinen. Giet de marinade door een zeef en laat tot op 2/3 inkoken. Doe de pruimedanten en het ingekookte nat bij het konijn en laat dit in circa 45 minuten in gesloten pan gaarstoven. Roer op het laatste moment de cranberries door de saus.
(Bron: Wildeten.com)