Kalkoendrumsticks uit de oven

Ingrediënten – 4 personen

4 kalkoendrumsticks
Boter
Zout en Peper
Kruiden naar wens, bijvoorbeeld: Rozemarijn, tijm en salie

Bereiding

Verhit de oven op 175ºC.

Trek het vel van de drumsticks naar achteren. Pak het vel vlak bij het bot vast en trek het voorzichtig naar de bovenkant van de drumstick. Trek het er niet helemaal vanaf; alleen maar naar achteren, zodat je boter en andere smaakmakers eronder aan kunt brengen.

Wrijf het vlees van elke drumstick in met een eetlepel boter. Dit zal het vlees mals houden terwijl de drumsticks bakken. Voor grotere drumsticks kun je tot drie eetlepels boter gebruiken. Om de boter gemakkelijker smeerbaar te maken breng je het eerst op kamertemperatuur voor je het aanbrengt op de kalkoen.

Breng de kalkoen op smaak. Strooi met het vel nog steeds naar beneden getrokken zout en peper over de kalkoenpoten. Wilt u meer smaak? meer smaak, wrijf dan het beboterde vlees in met een eetlepel fijngehakte kruiden, terwijl het vel nog steeds naar achteren is getrokken. Rozemarijn, tijm en salie zijn geweldige kruiden voor kalkoen.

Trek het vel over het vlees en wrijf het in met boter. Trek het vel weer over het vlees en wrijf het in met nog een eetlepel (of twee, drie) boter. Dit maakt het vel knapperig terwijl het bakt.

Bestrooi het vel met zout en peper. Gebruik een ruime hoeveelheid zout en peper om zoveel mogelijk de smaak van de kalkoen naar voren te brengen.

Leg de kalkoen in een braadpan. Gebruik een pan die groot genoeg is om gemakkelijk alle poten te bevatten, zonder dat ze over elkaar heen liggen. Als je het braadvocht wilt opvangen, gebruik dan een metalen rooster boven een bakplaat.

Bak de kalkoendrumsticks. Plaats ze 45 minuten in een voorverwarmde oven. Draai ze om en bak ze nog 45 minuten. Steek een vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees. Ze zijn klaar wanneer de temperatuur aan de binnenkant de 82ºC heeft bereikt. Om er zeker van te zijn dat de kalkoen sappig blijft, kunt u het vlees om de 20 minuten bedruipen (arroseren) met een lepel of een kalkoen-baster. Gebruik hiervoor het braadvocht of extra gesmolten boter.

Laat het vlees 15 minuten rusten voor u het opdient. Hierdoor krijgt het braadvocht de gelegenheid om weer in het vlees te trekken, waardoor het vlees sappig wordt. Serveer in z’n geheel of haal het vlees van het bot.

(Bron: WikiHow)