Ingrediënten – 4 personen
2 kipfilets
50 gr boter en 1 el olijfolie
1 rode paprika in stukjes
1 groene paprika in stukjes
50 gr. gerookte spek in stukjes
2 uien gesnipperd
200 gr champignons in plakjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 glaasje wodka
2 dl koksroom
Peper en zout
Cayennepeper
Bereiding
Snijd de kipfilets in stukken (niet te klein), of gebruik poulet in plaats van kipfilets. Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, wodka (als je geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je dit weglaten) en room toe. Laat het geheel op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.
(Bron: Smulweb met een twist van onszelf)