Ingrediënten – 4 personen
4 kuikendijfilets
1 grote citroen
Peper
Zout
Olijfolie
1 tl oregano
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 tl chiliflakes
0.5 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
Bereiding
Om te beginnen verwarmt u de oven voor op 220 graden. Kruid de kip royaal met zout en peper. Verwarm wat olie in een braadpan en bak hierin de kip aan. Was ondertussen de citroen en snijd deze in schijfjes. Haal de kip wanneer deze lichtbruin is uit de pan, maar bewaar het vocht dat nog in de pan zit. Bedek de bodem van de ovenschaal met de citroenschijven en leg hier de stukken kip op. Leg de plakjes citroen die over zijn er vervolgens overheen. Zet het geheel in de oven en laat het 10 tot 15 minuten garen.
Snijd ondertussen de sjalot en de knoflook fijn. Fruit deze vervolgens in de achtergebleven olie in de braadpan en voeg de oregano en chilivlokken toe. Blus dit af met witte wijn en laat het even zachtjes pruttelen. Voeg de bouillon toe en schenk het vervolgens bij de kip in de ovenschaal en laat het geheel in de oven nog 20 minuten doorgaren.
Smakelijk!