Tagliatelle met kip, citroen en geitenkaas

Ingrediënten – 4 personen

  • 300/400 gram tagliatelle
  • iets meer dan halve citroen
  • 4 kipflites
  • 100/150 gram geitenkaas (zachte)
  • 300 gram verse spinazie
  • wat (olijf)olie
  • zout en peper
  • Verder nodig: cocktailprikkers (of kooktouw) en een grill-pan

 

Bereiding

  1. in een pan met wat olijfolie de spinazie toevoegen (steeds een beetje meer), even verwarmen.
  2. Zout en peper erbij.
  3. In een vergiet overtollig vocht van de spinazie uitdrukken (voorzichtig)
  4. schil van de citroen raspen
  5. citroenschil-rasp door de geitenkaas mengen
  6. kipfilets met zout en peper bestrooien
  7. binnenkant kipfilets beleggen met geitenkaas/citroenmengsel
  8. helft van de spinazie ook op de binnenkant van de kipfilet leggen
  9. vouw kipfilets dicht en maak vast met een prikker of kooktouw
  10. in grill-pan in ongeveer 10 – 15 minuten grillen
  11. ondertussen tagliatelle koken
  12. verdeel tagliatelle over borden
  13. rest van de spinazie daar bovenop
  14. kipfilets erop

(Bron: allrecipes.nl)